Casa Trèsbeau, villa Spanje Archez Mallaga vakantie workation

Van dromen tot realiteit: helllupppp we hebben een huis gekocht in Spanje

Waaaahhh, we hebben onze dromen waargemaakt in Spanje, en ja, ik beloof…

Afgelopen 7 december was het zover: de website van Casa Trèsbeau, onze betoverende vakantievilla in Spanje, ging online… spannend. Maar wat ging daaraan vooraf? Nou, een heleboel kan ik je vertellen. Het begon in 1975 en 1980 waar twee eigengereide wezens op de wereld werden gezet. Beiden vinden dat ze het zelf niet zijn, maar daar hebben we het misschien later nog over.

Laten we vooral vermelden dat ik het niet ben, haha. Met een sportopleiding in de rugzak gingen ze samen verder als Bram & Joyce. Beiden druk, actief, ondernemend, eigenwijs en de ene lief en de ander iets minder 🙂 Dat iets minder ben ik wel. Een blog schrijven is natuurlijk ook een stukje zelfreflectie. Maar verder…

Kort samengevat, ze droomden dromen en lieten die soms door omstandigheden ook weleens met een wolkje voorbijgaan. Maar al doende leert men. No mountain too high en met het advies aan onze eigen kinderen om door te pakken als je iets wilt, maakten wij op 8 juni tijdens ons event ‘It’s time for something new, big & Orange’ onze plannen bekend. Het klinkt best simpel tot nu toe, maar dat was het natuurlijk niet. Je neemt enorm veel risico’s en dit moet je doen om het een succes te laten worden.

Een paar weekjes later waren we al vroeg onderweg om voornemens een vakantievilla te kopen in Spanje. We hadden thuis bedacht dat dit best binnen 24 uur kan (lees Joyce wilde het risico nemen om goedkoper te kunnen vliegen en toen waren alle tickets weg). Ach ja, we maken er gewoon een uitdaging van.

In Spanje kan een woning die te koop staat, door meerdere makelaars worden aangeboden. Daarnaast gaat daar alles op tempo ‘calma’. Gelukkig hadden we een geweldige aankoopmakelaar die ons op ons gemak stelde en ons meteen vertelde hoe het er in Spanje aan toe ging. Het enige wat wij konden uitbrengen was ‘si’ .

Uiteraard komen verschillende vragen dan op je pad: lukt dit ons wel, wat zijn we aan het doen, cultuurverschillen, zitten we in de juiste regio en helllupppp??!! Terwijl de ene riep: “Ik weet het niet”, riep de ander nog harder: “Jaaa, we’re going to Spain.”

We kwamen er ook wel achter dat het misschien niet altijd even slim was om samen te gaan, aangezien er heel veel vakantievilla’s te koop staan in Spanje en wat de ene mooi vindt, dat de ander daar iets anders van denkt. Ietsje maar hoor, niet veel 😉

Zo gezegd, zo gedaan. Bram ging op pad, hij is ook degene die het beste Spaans kan. Wat ook wel makkelijk is. Tijdens de zomervakantie besloten we om misschien maar te stoppen met het plan. Regelgeving, kadastrale zaken, etc. zijn anders in Spanje dan in Nederland. We huilden en lachten tegelijk, want Bram zei tegen mij: “jij ook altijd met je plannen…”

Twee dagen voordat we naar huis zouden gaan, hadden we besloten het af te sluiten met het bezoek aan 2 huizen. Dus samen met onze makelaar Philippe van Abracabra makelaars gingen we nog één keer op pad. Het eerste huis was geweldig, zo’n mooi uitzicht, maar qua prijs niet interessant en ook qua mogelijkheden niet goed genoeg voor ons.

Op naar het tweede huis dan maar…. zonder tactisch teveel te laten merken aan de tegenpartij zagen we aan elkaar dat het zo had moeten zijn: het pareltje in Archez, een pittoresk stadje in de buurt van Malaga. Inmiddels was het later in de middag en voor Spaanse begrippen lunchtijd. Onderweg naar het restaurant waren we stil.

Samen met de makelaar besloten we de onderhandelingen in te zetten, een advocaat werd aan ons gekoppeld en het uitzoekwerk werd in gang gezet (enorm belangrijk in Spanje of je wel echt koopt wat je denkt te kopen). Het resultaat van mijn eerste blog is te zien op

www.tresbeauhuid-enbewegingszorg.nl

 Ik heb wel moeten beloven aan mijn schatje dat het nu klaar is. Dus ja, lieve Bram, ik beloof dat het nu (voor even) klaar is.

Met de feestdagen voor de deur kunnen wij niet wachten om deze kerst in ons pareltje ‘Casa Trèsbeau’ door te brengen. Daarover de volgende keer meer!

Liefs,

Joyce