Feliz Navidad – Kerst in Archez

Terwijl we trots zijn op wat we tot nu toe hebben bereikt en er al vakantiedromen geboekt zijn, laten we in dit blog starten met de rest

 

De verhuizing!

“Verhuizing?” zul je denken. “Hebben ze daar geen spullen?” Jawel hoor!

En in verhouding is het levensonderhoud in Spanje iets goedkoper dan in Nederland, vooral benzine en levensmiddelen. Wat meubels betreft, valt dit wat tegen en zitten we nog steeds met een taalbarrière + leveringstijd. Dus de keuze was snel gemaakt om spullen vanuit Nederland te gaan vervoeren.

Na een aantal vervoersbedrijven gebeld te hebben, kwamen we er al snel genoeg achter dat dit niet voor de kerst ging lukken. Door al veel dingen georganiseerd te hebben, zoals onze fantastische Healthy Tours, heb ik geleerd om altijd een back-upplan te hebben. Hiermee zeg ik niet dat dit even goed in elkaar zit als het eerste bedachte plan, maar er is een plan B.

Inmiddels was plan B door Bram gepromoveerd tot geen plan.

 

Had ik wel nagedacht dat het 2300 km rijden is?

En of het vrachtwagentje wel de berg op kon?

 

Nee, natuurlijk heb ik dat niet bedacht, ik verzin alleen het plan hihi

 

O’ja, of ik gek geworden was om AL DIE spullen mee te nemen, terwijl hij alleen nog maar 1 opslagplek had gezien.

 

Let the adventure begin…

Dankzij een vriend die samen met hem het avontuur aanging en hem geruststelde dat er ook daar geasfalteerde wegen zijn waar bouw- en waterwagens omhoog rijden, begonnen ze vol goede moed op 17 december aan de reis. En ik? Ik ging de spullen uit mijn tweede opslagruimte weer op hun plaats zetten, omdat ik Bram toch niet met mijn allerliefste blik en knipperende ogen kon overhalen om de vrachtwagen gewoon vol te laden met al DIE spullen 😉

 

Drie dagen rijden en 2 overnachtingen later gingen ze vol goede moed de berg op. Op weg naar de poort van Casa Trèsbeau! Onderweg was Bram bijna uit de vrachtwagen gesprongen, maar dat bleek te zijn doordat de vrachtwagen bijna vastzat met de onderkant en het wegdek. Zijn tunes van Bob Marley die regelmatig uit zijn koptelefoon komen, zijn toch niet voor niets geweest.

“Every little thing is gonna be alright”

 

Hard werken wordt beloond!

In die week was er in de omgeving van Malaga een hittegolf, met een gemiddelde temperatuur van 25 graden. Het was dus heerlijk vertoeven in onze Casa. Na een paar dagen klussen werd de playlist aangepast naar “Driving home for Christmas”, en de vrijdag voor kerst arriveerden de mannen met een leeg vrachtwagentje en een hoop verhalen in Empel.

 

 

Feliz Navidad

 

Op derde kerstdag gingen we met ons gezin terug naar Casa Trèsbeau. Na ’s avonds te zijn aangekomen vanuit Eindhoven Airport en betoverd te zijn door alle kerstlichtjes in welk dorp dan ook, genoten we de volgende ochtend van 20 graden op onze bol en een lekker zonnetje in het gezicht. Geen straf om lekker aan de slag te gaan: oud interieur eruit en een lekker fris interieur erin. Uiteraard met onze eigen personal touch en super interieurtips van Janice!

 

Gezegend met het uitzicht en de betoverende stilte stond eind vrijdagmiddag Casa Trèsbeau te shinen.

Een plek waar je eigenlijk niet weg wilt, of je er nu 3 nachten bent of twee weken. Het valt ons telkens op, wanneer we daar zijn, hoe heerlijk het is om op die plek op te laden met de duurzame energie die vrijwel altijd aanwezig is!

 

Buiten het sjouwwerk hebben we onze Engelse buren van 200 meter verderop ontmoet, zijn we heerlijk door de dorpjes gaan wandelen, hebben we leuke eettentjes bezocht en verder gewerkt aan de inhoud van ons E-book, dat je bij je boeking later ontvangt. Hierover lees je meer in de volgende blog, voor nu:

 

Feliz Año Nuevo!

 

Casa Trèsbeau wenst je in 2024 heerlijke warme momenten, met stilte en een betoverend uitzicht, inspiratie en zon, en een heerlijke plonsje in het zwembad.

Bekijk de foto’s van Casa en boek nu!

Fotogalerij – CASA TRÈSBEAU (tresbeauhuid-enbewegingszorg.nl)